Witte Vlekken Plan

Een witte vlek is een gebied waar een formule zich in potentie nog zou kunnen vestigen, maar nog niet gevestigd is. De potentie wordt bepaald aan de hand van de haalbaarheid van een minimale omzet.

Het Witte Vlekken Plan gaat een stap verder, dit plan beschrijft namelijk iedere mogelijke witte vlek die een formule op dat moment heeft in Nederland. Dit plan wordt opgeleverd in een online omgeving waar de formule zelf nog iedere witte vlek en postcodegebied kan inzien, aanpassen, toevoegen en verwijderen.

Witte Vlekken worden door First Retail zorgvuldig onderzocht en benoemd. Eerst wordt onderzocht hoe groot een werkelijk verzorgingsgebied precies is en hoe de klantenkring er precies uit ziet. Vervolgens wordt gekeken naar waar er in Nederland overeenkomstige gebieden zijn met eenzelfde profiel binnen een gelijke reisafstand.

Tot slot moet hier nog een optimale indeling voor worden gemaakt. In potentie kan een grote stad als Eindhoven bijvoorbeeld misschien wel drie vestigingen van uw formule onderbrengen. Hiervoor moeten deze vestigingen wel op een juiste manier over de stad verspreid zijn.
Wanneer het centrum van Eindhoven als één witte vlek bestempeld zou worden, loopt u in theorie dus twee vestigingen mis.

First Retail houdt rekening met een dergelijke optimale indeling en zorgt dat uw formule de absolute maximale dekkingsgraad in Nederland heeft.

Klik hier voor de mogelijkheden.


Meer info

Vraag hier uw demo aan