Halfjaarcijfers Wonen 2014

De woonbranche heeft na een positief eerste kwartaal, het tweede kwartaal met een min van 1,6 procent afgesloten. Wel weet de branche het eerste half jaar van 2014 met een plus van 0,6 procent nipt in de positieve cijfers te blijven. Vorig jaar bleef in dezelfde periode de teller nog steken op een min van bijna 5 procent. Dit blijkt uit de laatste cijfers van de woonwinkelmonitor in INretail.

De eerste twee maanden van 2014 begonnen met positieve cijfers. Daarom kon in het eerste kwartaal nog een plus worden genoteerd van 1,5 procent. Vanaf maart bleef de maandelijkse teller in de min steken, waardoor in het tweede kwartaal niet boven de nullijn is uitgekomen.

In het tweede kwartaal wisten alleen de gemengde zaken, de keuken- en parketzaken een positief resultaat te behalen met respectievelijk 0,9 procent, 4,7 procent en 2,8 procent. Voor de overige deelbranches is het al twee kwartalen inleveren. De eerste helft van 2014 is geëindigd met een kleine plus van 0,6 procent. Het zijn met name de keukenzaken (7,2 procent) en de parketzaken (11,8 procent) die verantwoordelijk zijn voor de plus. De overige deelbranches staan cumulatief na de eerste zes maanden in de min.

Omzetontwikkeling woonbranche t.o.v. dezelfde periode vorig jaar (Bron: INretail)