Gebieden beheren

De meeste (franchise) formules hebben als doel een zo groot mogelijk deel van Nederland te bezetten. Dit betekend dat de vestigings- en verzorgingsgebieden zo goed mogelijk op elkaar aansluiten. De uitdaging ligt in het inzichtelijk maken van deze gebieden, en ze vervolgens optimaal op elkaar laten aansluiten.

Veel formules werken met exclusieve werkgebieden. Dit wil zeggen dat de franchise ondernemers (of franchisenemers) het exclusieve recht krijgen op een bepaald verzorgingsgebied. Dit zolang de samenwerking met de formule strekt. Ook filiaalbedrijven maken hier vaak gebruik van. Voordeel is dat ondernemers niet in elkaars klantenkring marketing voeren en er overlap plaatsvindt van verzorgingsgebieden. Het optimaal laten aansluiten van deze exclusieve gebieden zorgt in potentie voor een zo hoog mogelijke dekkingsgraad in Nederland.

First Retail biedt een digitale oplossing voor dit beheerprobleem. Door middel van de Exclusieve Gebieden Applicatie kan de franchisegever/eigenaar alle Exclusieve Gebieden inzien, demografische data bekijken, gebieden aanpassen, aanmaken en beheren, en de omzet bekijken van de individuele vestigingen.


Lees hier meer over de Exclusieve Gebieden Applicatie.

Meer info

Vraag hier uw demo aan