Distributieve Analyse

De Distributieve Analyse van First Retail is dé tool voor uw formule om verzorgingsgebieden en concurrenten goed in kaart te brengen. U kunt de omzetten van uw vestigingen inzien, alsmede marktgegevens van buurten en wijken binnen het geselecteerde gebied.

Eenmaal ingelogd op de tool kunt u via het linkermenu uw formules en/of concurrenten selecteren, deze worden vervolgens met pushpins op de kaart geplot. U kunt een vestiging/pin activeren door er op te klikken.

Gebieden worden ingetekend op basis van door u aangeleverde data, of randvoorwaarden (reistijd, omzet, klant herkomst, etc.). Activeren meerdere vestigingen om mogelijke overlap te signaleren. Na een rechtermuisklik worden uitgebreide markt-gegevens getoond van het geselecteerde gebied.

Toepassingen

- De verzorgingsgebieden van uw eigen vestigingen en uw concurrent in beeld gebracht
- Inzicht in waar uw concurrenten in uw verzorgingsgebied opereren en hoeveel concurrentie u daarvan ondervindt.
- Mogelijke kannibalisatie van uw vestigingen in kaart gebracht.
- Demografische en financiële gegevens tot op wijk- en buurtniveau inzichtelijk
- Basis voor het bepalen van uw expansieplannen

Via een klik op het zwarte tabje aan de rechterzijde van uw scherm, maakt u de marktgegevens van alle geactiveerde vestigingen inzichtelijk.Binnen de selectie kunt u bepaalde vestigingen nog deactiveren door ze uit te vinken. U kunt uw verzorgingsgebied ook eenvoudig bewerken door wijken en buurten uit het verzorgingsgebied te halen door erop te dubbelklikken. Vestigingen kunnen binnen de tool eenvoudig worden gevonden. Door een muisklik navigeert u direct naar de desbetreffende vestiging.

De Distributieve Analyse toont:

- het verzorgingsgebied tot op buurtniveau
- de mate van kannibalisatie van aangrenzende vestigingen (formulevestigingen en/of concurrentie)
- markt- en omzetgegevens

Wilt u de Distributieve Analyse applicatie graag Live in actie zien?
Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze specialisten.Vrijblijvende afspraak

Vraag hier uw demo aan