Vestigingsplaatsonderzoek

vestigingsplaatsonderzoek

Het vestigingsplaatsonderzoek; Waar begint u uw winkel?

Het Vestigingsplaatsonderzoek (VPO) wordt meestal verricht voorafgaand aan de start van de vestiging, bij een nieuw vestigingspunt, relocatie en onder andere herinvesteringen. Resultaat van het onderzoek is een prognose van de te verwachten omzet van de beoogde locatie.

Het onderzoek start met informatie over de branche waarin u actief bent. Hierin komt aan de orde wat er besteed wordt in de branche zowel per huishouden als per hoofd van de bevolking.

Vervolgens wordt door middel van het gravitatie model en op basis van reistijden het verzorgingsgebied vastgesteld. Binnen het verzorgingsgebied wordt gekeken naar demografische gegevens, de aanwezige medeaanbieders en de consumptieve bestedingen.

Onderdeel van het vpo is een veldonderzoek. Hierbij wordt de locatie bezocht en vindt er een inventarisatie en beoordeling plaats van de locatie, het verzorgingsgebied en de concurrentie.

Een vestigingsplaatsonderzoek geeft inzicht in o.a. het verzorgingsgebied (demografische gegevens, welstandsklasse, inkomensindex, bestedingsniveau binnen de branche), de lokale concurrenten, het te verwachten marktaandeel en de lokale kritische succesfactoren. Het VPO dient als basis voor een financieringsaanvraag bij de bank.

De voordelen

  • Prognose van de te verwachten omzet en het marktaandeel
  • In kaart brengen van de lokale concurrenten
  • De basis voor een financieringsaanvraag bij de bank

Gratis voorbeeld

Om u te overtuigen van onze diensten en producten kunt u hieronder, geheel gratis, een vestigingsplaatsonderzoek voorbeeld opvragen. Vul uw gegevens in en wij zenden u de documentatie toe. 

Uw naam (verplicht)

Uw bedrijfsnaam

Uw email (verplicht)

Uw Telefoon/mobiel nr.(verplicht)