Diensten


First Retail levert diensten gerelateerd aan het verkennen en optimaliseren van vestigingslocaties. Deze zijn in te delen in vier hoofdonderwerpen; Marktdata, gebieden beheren, Witte Vlekken en Onderzoeken.

Marktdata


Essentieel onderdeel van iedere expansie-strategie is het vergaren en analyseren van marktgegevens. Zo is de doelgroep van een snackbar niet de doelgroep van een sushi-bar. Weet u wat de verschillen zijn?


Dit wordt in kaart gebracht door de Quickscan. De Quickscan biedt inzicht in iedere denkbare relevante dataset bruikbaar voor formules. Deze is ingedeeld in 4 categorie├źn: Geografische data, Demografische data, Economische data en data over concurrentie.


Meer info
 
 

Gebieden beheren


De meeste (franchise)formules werken met exclusieve werkgebieden. Ook filiaalbedrijven maken hier vaak gebruik van. Voordeel is dat ondernemers niet in elkaars klantenkring marketing voeren en er overlap plaatsvindt van verzorgingsgebieden.


Het optimaal laten aansluiten van deze exclusieve gebieden zorgt in potentie voor een zo hoog mogelijke dekkingsgraad in Nederland. First Retail biedt een digitale oplossing voor dit beheerprobleem.


Meer info

Witte Vlekken


Zo worden gebieden genoemd binnen een formule die reeds nog niet toebehoren tot een van de (exclusieve) verzorgingsgebieden van de vestigingen. Dit zijn in potentie dus nog gebieden die een (nieuwe) ondernemer nog kan bezetten.


Het analyseren en benoemen van alle gebieden die aan deze voorwaarde voldoet noemt men een Witte Vlekken Plan. First Retail kan u helpen met het onderzoeken, benoemen en inzichtelijk maken van dit plan.


Meer info
 
 

Onderzoeken


Naast de applicaties van First Retail is het ook mogelijk losse onderzoeken af te nemen. Men kan hierbij denken aan inzicht in alle data van een specifiek marktgebied, een Vestigingsplaatsonderzoek (VPO), een Quickscan of een Folder-analyse.


Deze rapportages worden veelal in PDF aangeleverd en kunnen rechtstreeks worden gebruikt bij o.a. Het aanvragen van een bedrijfsfinanciering bij een bank.


Meer info
Heeft u vragen?

Kom in contact met onze experts


Kom in contact