Concurrentie data

Weten welke concurrentie zich bevindt in een (mogelijk) vestigingsgebied is van essentieel belang. Concurrentie kan juist een aantrekkend, maar ook een afstotend effect hebben op uw klandizie.

Concurrentie wordt veelal onderzocht op 2 manieren; Men bezoekt de daadwerkelijke locatie en inventariseert daar de aanwezigheid van andere vestigingen, of er wordt gekeken in de database van de Kamer van Koophandel.

Beiden methodes hebben echter hun nadelen. Het fysiek bezoeken van een locatie kost veel tijd, daarnaast kunnen er zaken over het hoofd gezien worden. In de vroege fases van uw expansieplannen is het daarom niet effectief om tientallen locaties te bezoeken voor 1 potentiële vestiging.


De database van de Kamer van Koophandel heeft ook zijn gebreken. De gegevens zijn daar niet altijd accuraat. Sterker nog, slechts ongeveer 80% van de tijd kloppen de adresgegevens van de KVK-inschrijvingen. De reden hiervoor is dat ondernemingen soms staan ingeschreven op de huisadressen van de ondernemers. De fysieke vestiging is dan daar niet aanwezig, en kan u op het verkeerde been zetten. Daarnaast moet u ook in het goede register kijken met de juiste SBI-code (branche).

First Retail biedt hier de oplossing voor. In alle tools van First Retail wordt een directe link gemaakt met de store-locators van de nodige concurrenten, alsmede met de database van de KvK.

Meer weten over de oplossingen van First Retail? Klik hier voor meer informatie.

Vraag hier uw gratis demonstratie aan